0

Solcellsrapport

Jaha, dags för en solcellsrapport igen! Årets galna elpriser har ju fortsatt och lönsamheten för mina solceller har nu ökat till över 26000kr hittills i år!

Ta högerknappen på bilden och öppna bilden i en ny flik så ser ni siffrorna bättre.

I oktober så har E.On passat på att höja abonnemanget med 24kr/månad och de har naturligtvis även passat på att öka elöverföringstaxan med 0.75 öre/kWh också.

Eftersom jag har spotpris på elen, har solceller och har laddat elbilen på nätterna när elpriset har varit lågt, så har jag kunnat snitta ner mig till ca 71 öre/kWh. Hade jag kört med rörligt pris hos E.On så hade priset varit 96.25 öre, så jag ”sparade” lite pengar där.

Elpriset har ju varit väldigt högt på dagarna när solcellerna har producerat, så snittet i oktober hamnade nästan på 130 öre/kWh, vilket är nytt rekord för min del.

Min totala lönsamhet hittills i år är 26079kr så om det här fortsätter skulle min anläggning betala sig på 6 år. Men jag hoppas att elpriserna minskar en del, även om allt pekar på att det kommer att vara stora svängningar framöver.

Det märks att solceller är heta nu, jag får många frågor om detta och baserat på dagens elpriser så är mitt råd att investera i solceller så fort man bara kan.

Ha det fint, nu blir det några mörka månader, så förväntar mig inte speciellt många kWh i produktion, men det blir snart vår och sol igen 🙂

Edis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *