Nytt lönsamhetsrekord

April månad blev en månad med hög produktion och eftersom elpriset har varit högt i år, så har lönsamheten varit väldigt god! Faktiskt 3000kr mer i ”förtjänst” än vid samma tid förra året.

Mina förutsättningar är att jag har E.On som nätägare och Skellefteå kraft till resten. Har timbaserat spotpris på både elen jag köper och säljer. Får spot +16 öre för det jag säljer och tillägget på det jag köper är ca 6.5öre plus moms.

Jag föredrar ju låga elpriser, men som det är nu, så är jag väldigt glad att jag har skaffat solcellerna redan. Kom upp i hela 3257kr i förtjänst under april.

Här är ett diagram som visar produktionen i blått (kWh) och lönsamheten (kr) sedan starten. Vill ni se bilden större, så får ni högerklicka på den och öppna i ny flik/fönster.Detta är april månad, var inte långt ifrån att slå nytt månadsrekord, saknades 35kWh från att bräcka maj 2020.


Maj har börjat dåligt produktionsmässigt, men elpriserna är tidvis väldigt höga, så hoppas på lite mer sol framöver. Men gott att dagarna är långa, så det blir många timmars produktion!

Glöm inte min Tesla referral-länk:
https://ts.la/johan94004
Då får både du och jag 150mil gratis laddning på Teslas Superchargers.
Ingen som har gjort det hittills, så passa på att vara först 😉

4 thoughts on “Nytt lönsamhetsrekord

 1. Johan

  Hej, skulle man kunna få ta del av din fina excelkalkyl? Nybliven solfarmare. 🙂
  Mvh Johan

  • Edis

   Tjenare!

   Absolut! Jag mailar över det till dig!

   MVH Johan

 2. Kim

  Jag skulle gärna också vilka ta del av det 🙂

  • Edis

   Tjenare!

   Har länkat till Excel-arket i botten på den senaste nyheten.

   MVH Johan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>