1

Dubbelrekord!

Vad ska man säga? Juni var en rekordmånad! Min högsta produktion hittills och i samband med galet höga elpriser gav detta den bästa månaden lönsamhetsmässigt också!

Jag gillar inte indelningen av elnätet i landet, tycker att den är väldigt orättvis med tanke på diverse beslut och märkliga gränser. Hursomhelst så är ju elpriserna nu helt galna, så man borde ju vara tacksam som elproducent… Visst är det bra för kalkylen, men jag tycker att elen är en viktig basvara och det ska inte vara en form av lotteri som påverkar familjers och företags kostnader så mycket som det gjort på sistone.

Över till lite siffror! (Ta högerknappen och öppna i ny flik om ni vill se den större)

Det blev hela 4275kr i förtjänst i juni! Årets totala förtjänst hittills ligger redan på 14198kr!

Det ser lovande ut för min återbetalningskalkyl, det finns goda möjligheter att nå det målet på 7 år, dvs bara 5 år kvar.

Produktionen blev hela 2817kWh i juni! (Anläggningen på 17.9kWp)


Här nedan ser ni produktionen i blått och förtjänsten i grönt. Snacka om rekordmånad!


Är sååååå nöjd över att ha skaffat solceller! Många säger att det är bättre att investera pengarna på börsen, men den har ju varit ganska skakigt på sistone och solcellerna känns som en mycket säkrare investering som inte framkallar samma ångest som börsen ger ibland (eller ofta). Varje dag genererar några kronor, eller ganska många kronor per dag som på sistone och det är ju ganska svårslaget! Kan inte komma på mycket enklare sätt att tjäna/spara pengar.

Ha det gott och håll tummarna för många molnfria dagar framöver!

Edis

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *