Skärpning Tesla!

Tror Ni att jag har fått min vita Tesla Model 3 SR+ med dragkrok och vinterdäck?!?!

Tror Ni att jag vet när jag kan få min vita Tesla Model 3 SR+ med dragkrok och vinterdäck?!?

Tror Ni att Tesla kan tala om när jag får min vita Tesla Model 3 SR+ med dragkrok och vinterdäck?!?!

Tror Ni att Tesla är smidiga att få kontakt med?!?

Svaret på ovanstående frågor är NEJ!

Den 1 oktober (egentligen 26 sept.) beställde jag ju en Tesla Model 3 SR+ via deras privatleasing. Skulle preliminärt få den i november enligt deras försäljningssida, stod till och med november för de som beställde flera veckor senare. Nu står det att de som beställer SR+ får sina i februari och ryktet säger att det gäller samtliga SR+ som är beställda. Samtidigt som flera säljare hos Tesla har sagt att alla som har beställt innan ett visst datum i oktober skall få sina SR+ i år.

Detta är citat från deras senaste mailsvar från förra veckan:
Vi väntar ännu på en matchning och hoppas vi får in standard range på de inkommande båtarna som är på väg.

Kan tyvärr inte göra mycket mer just nu, du kan hålla koll på hemsidan då det ibland hamnar nya lagerbilar där, annars är det tyvärr endast att vänta.

What?!? Ska jag sitta och kolla om det dyker upp en lagerbil som är likadan som min spec? Fantastiskt system de verkar ha. Jag gissar att de vill sälja så dyra bilar som möjligt in i det sista på året, för att hålla uppe resultatet. De hoppas kanske till och med att folk ska ändra från SR+ till LR istället och då ge 110000kr mer. Förstår taktiken, men det skulle lika gärna kunna få mig att avbeställa bilen helt och hållet.

På fredag ska jag lämna tillbaka min Leaf efter leasingen. Jag hade planerat att åka ner till Malmö, lämna Leafen, traska 1.5km bort till Tesla och kvittera ut den nya M3:an. Men så fel det kan bli…

Så snart står jag utan bruksbil och vet inte om jag får Teslan i nästa vecka, eller i mars.

Så hur ska jag lösa detta? Har bett Tesla om ett rakt besked, får jag min bil inom kort, eller dröjer det till mars? Måste ju ha en bil att åka i, så är troligtvis tvungen att köpa en fossilbil som pallar vintern, såvida inte Teslan dyker upp inom kort.

En sak är dock säker, så här får det inte vara om de ska börja sälja bilar till den stora massan som inte är entusiaster… Kan man göra självkörande bilar, så borde man kunna koda ihop ett ordersystem som talar om när man ska få sin bil.

Nu känns det mer som ett lotteri.

Jag gissar att jag kommer att ha glömt frustrationen som jag känner nu, så fort jag har fått bilen, men det är en klen tröst och det löser inte mina transportproblem i närtid.

En sak är dock säker, jag lämnar inte Malmö på fredag utan att ha gjort ett besök hos Tesla…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>