Snart dags att lämna tillbaka Leafen

Nu är det dags att fundera på ersättare till Leafen, var nästan lite beredd på att lösa ut Leafen om jag fått ett bra pris, men erbjudandet var inte så himla lockande, så jag ska lämna tillbaka den.

Det är en trevlig bil, passar mig bra, är bekväm, lagom räckvidd och finns en hel del finesser jag gillar. Men fortfarande, fem år sedan jag körde förra Leafen, så har de inte fått till en vettig app till telefonen. Senaste två försöken att värma bilen efter jobbet slutade med att jag kom ut till en kall bil, körde hem, kopplade in bilen på laddning. Strax därefter fick jag en notis om att värmaren gick igång… Helt i onödan med andra ord… När den står på laddning så går klimatiseringen länge, så snacka om att elda för kråkorna, så då får man avbryta laddningen och starta den igen för att den ska sluta värma.

Så till rätt pris är Leaf 40:n en väldigt trygg och bra elbil. Men jag tycker att det är för mycket pengar i dagens läge.

Har kikat på alternativa bilar och har ju länge varit sugen på en Tesla Model 3 och även Polestar 2. Såg dock länge ut som att det skulle bli en fossilbil ett tag, men jakten efter en begagnad Model S har också pågått länge. Men avsaknaden av dragkrok och ett högt pris gör att det inte har blivit något köp.

Den här helgen fick en bekant sin Tesla Model 3 Performance och vi fick en provtur igår. Jag måste säga att suget efter en Tesla blev ju inte mindre…

Vilket sjuk drag och vilken grym väghållning! Snygg färg också!

Spartanskt (men galet avancerat ändå), rymligt och bekvämt!


Hade dock redan bestämt mig innan detta, men inom 90 dagar så kommer jag med stor sannolikhet att köra den mer blygsamma Model 3 SR+. Så ÄNTLIGEN en Tesla!!

Ska ni beställa en Tesla, så använd gärna min länk, så får vi båda lite gratis supercharging 🙂
https://ts.la/johan94004

Lita på att det kommer att bli en massa tjat om Tesla här 🙂

Förresten, solcellerna tuggar på! De har inte grävt ner nya kabeln ännu, så jag får bara leverera ca 9kW, men har hittills producerat 3835kWh. Så det rullar på fint!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>