Leafen rullar på och dags för ett projekt…

Jag har inte skrivit här på länge, har varit mycket som tusan att göra på jobbet under våren och när allt lugnade ner sig drog jag igång ett kul projekt som är elbilsrelaterat.

Hursomhelst så har Leafen rullat på bra, mina leasing-mil är snart slut och det börjar närma sig att göra ett val igen. Vad ska jag köra för bil framöver?

Som det känns nu, så är det egentligen bara Tesla Model 3 SR+ med dragkrok som är riktigt intressant. Dock tycker inte plånboken riktigt det. Men vi får se. Kan tänka mig en Polestar 2, men det är ett bra tag tills den kan levereras. Så länge vill jag nog inte vänta, det skulle betyda fossilbil ett tag.

När det gäller Leafen så är det en trevlig bil, lagom med finesser och är en bekväm och funktionell bil. En trygg kärra helt enkelt. Men jag vill ha något lite mer, som biltok vill man ju inte bara att bilen ska vara en A till punkt B-kärra. Vill ha det där lilla extra som gör att man bara VILL ut och köra mer.

När det gäller räckvidden så känns det grymt gott att ha den räckvidden 40:an har, kommer runt 18-20 på vintern och runt 25 på sommaren. Tidigare kunde man ju ta sig till Halmstad tur och retur om man snålkörde, vilket gjorde att jag hellre snabbladdade i stan. Nu kör man fram och tillbaka och har gott om kräm kvar. Det är väldigt skönt, så det har gjort att jag har snabbladdat väldigt lite.

Nå, vad dillade jag om för projekt då? Jo, det handlar om solceller! Nu har jag slagit till på detta, så ska ta med er på resan och byggnationen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>