Snabbladdare i Hyltebruk!

Det är med stor glädje jag kan konstatera att snabbladdaren i Hyltebruk nu är driftsatt!! Den har varit efterlängtad och förhoppningsvis kommer många förbipasserande elbilister att ha nytta av den, för den är i nuläget den enda utmed Nissastigen mellan Halmstad och Jönköping, så den kommer väl till pass. Perfekt att ta en paus och käka eller handla lite!

Detta är ett skärmklipp med snabbladdarplacering från www.uppladdning.nu som är en guldsida för oss elbilister!

Det är dessutom så att det är gratis att ladda här under en testperiod på 1.5 år. Nu var jag en av de som drev att det verkligen skulle kosta pengar att ladda, främst dessa anledningar:
1. Jag vill göra rätt för mig, för jag vet hur gnällspikar resonerar gällande att man ”tankar med hjälp av skattemedel”.
2. Visa hur billigt det verkligen är att köra elbil.
3. Motverka att folk hellre laddar där, än hemma.

Men majoriteten i fullmäktige beslutade att det skulle vara gratis, så nu är det så. Så gnällspikarna kommer fram, typ direkt…
Ni andra elbilister vet ju vad som gäller, så nedanstående text är skriven för icke-elbilister som funderar på hur elbilslivet är.

Jag åker inte och snabbladdar för att det är gratis, eller smidigt, de få gångerna jag snabbladdar så är det för att jag behöver göra det för att kunna åka hem på eldrift. Jag brukar snabbladda i Halmstad och Värnamo. Inte på hemmaplan. Elbilister behöver sällan snabbladda på hemmaplan, för vem vill vänta i 20-30 minuter på hemmaplan, när man laddar hemma över natten utan att behöva sitta och vänta?!? Det finns naturligtvis tillfällen då jag åkt rätt många mil hemomkring och så behöver man åka en tur till, det är möjligtvis då som snabbladdaren på hemmaplan kommer att användas.

Snabbladdaren är en fantastisk maskin som gör att man har en ”livlina” och snabbt kan ta sig vidare. Men den är främst till för förbipasserande och då är det ju ett guldläge att se hur trevligt det är i centrum av Hyltebruk. Det finns matställen, butiker och café precis intill, det är inte många laddplatser som det är så på.

Jag har kört ca 4500 mil på el hittills och har väl snabbladdat några hundra mil av dessa, man laddar således det absolut mesta hemma över natten.

Sedan tror jag det är många som tror att det kostar lika mycket att tanka en elbil som att tanka en fossilbil. En typisk snabbladdning för min del har inneburit mellan 10 och 15kWh. Vilket innebär att elen kostar mellan 10 och 30kr beroende på vad elpriset ligger på.

Jag brukar jämföra med de som har motorvärmare i sina bilar, låt oss säga att de kör med motor- och kupévärmare i 2 timmar per dag, en kupévärmare kanske ligger på 1300W och en motorvärmare på 500W, typ. Det blir 3.6kWh på 2 timmar. Jag kan KÖRA minst 2 mil på samma mängd energi, på sommaren kommer jag nästan 3 mil på samma mängd…

Så Ni som har ont av att det är gratis, se den stora bilden. En snabbladdare gör att fler vågar satsa på elbil, den motverkar räckviddsångesten. Det kostar faktiskt inte så mycket som du troligtvis tror… Ju fler som kör med elbil, desto bättre miljö… Jo, det är faktiskt så, vi har väldigt ren el i Sverige… En elbil gör av med 1.2-2.5kWh per mil beroende på storlek, modell och hur bråttom man har. En liter bensin innehåller 9.06kWh. Så min elbil är otroligt mycket mer energieffektiv om man jämför med min gamla bil som drog ca 1 liter bensin per mil…

Ville naturligtvis testa snabbladdaren så jag kunde ta en bild. Den fungerade kalasbra!

Sååååå….

Välkomna till Hyltebruk!!

8 thoughts on “Snabbladdare i Hyltebruk!

 1. Perfekt placerad på mina resor till Halmstad.

  • Edis

   Kul att höra! Du är välkommen! 😀

   Åker du efter kontorstid någon gång så får du höra av dig, så kan vi ta en kaffe och tjata lite elbil 🙂

   MVH Johan

 2. Anders

  Hej
  Skoj att snacka i3 utanför Elmia igår. 🙂
  Tack för tipset om car.info. Riktigt bra sida!
  Hälsningar
  Anders

  • Edis

   Hej!

   Ja, det var trevligt, alltid roligt att tjata elbil! 🙂

   Fränt att du bor så nära också!

   MVH Johan

 3. Steffen Nederby Høj

  Har denna ladaren tagits bort? Är ofta i närheten o trängar ström. Den finns inte längra på ChargeFinder….

  • Edis

   Hejsan!

   Den är avstängd för att de ska införa ett betalsystem på den. Men det tar uppenbarligen lång tid…

   De har AC-stolpar bakom kommunhuset om man vill ladda sakta.

   Med vänlig hälsning, Johan

   • Steffen Nederby Høj

    Tack för svar Johan. Hoppas de fixar snart, jag skulle gärna betala.

    • Edis

     Ja, jag tycker att det har tagit alldeles för lång tid att fixa…

     Men vi får väl hoppas att någon lite större aktör fixar laddare i Hylte, för det vore gott att ha några stycken, det är ju trots allt 4-6 mil till de närmaste snabbladdarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>