8

Mörkt ute i buschen!

Ja, efter att ha kört rätt många år med min xenonkonverterade V70 så har ja blivit väldigt bortskämd med ruggigt bra helljus.

Det var liiiite jobbigt att köra med Leafen på kvällen, det går åt riktigt bra ljus med tanke på alla djur på vägarna häromkring, sååååå… Det kändes fel att satsa på H4 Xenon-kit, så efter lite Ebay-jakt så var vi några stycken som skaffade oss 120W:s LED-ramper.

Bockade två rejäla spikbleck och skruvade fast dessa bakom nummerskyltshållaren. Blev inte alls dumt!
IMG_9230

En risig bild framifrån!
IMG_9232

Halvljus
IMG_9253.JPG

Helljus + LED-rampen, som sagt, svårt att återge på bild.
IMG_9251-0.JPG

Det är ju 12st 10W LED:ar, varav de 6 i mitten är Spot och de i kanterna Flood, hade helst önskat att det var 10 Spot och 2 Flood, men jag är grymt nöjd ändå.

 

 

Edis

8 Comments

 1. Går det fortfarande bra med lyset ? Har du någon länk till leverantören ?
  Mvh,
  Gunnar

 2. Hej! Har köpt exakt lika LED-ramp. Har lite funderingar på fästet: om du bockade spikblecken ca 90 grader har du väl vänt skruvarna uppåt? Verkar ganska svårt att komma åt skruvarna då, eller….? Kan du skissa eller skicka en bild? Vilken färg har helljuskabeln (för manöverströmmen)? Tacksam för guidning!

  • Tjo! Ska skruva på rampen på min i3:a, saknar den verkligen nu när det är så galet mörkt jämt… Skruvarna är vända uppåt (muttern uppåt), tyckte att det var rätt smidigt, man kan ju skruva fast de, innan du sätter fast rampen på bilen till och med.
   Helljuskabeln var vit.
   Har inga bra bilder, men jag tror att du löser det 🙂
   Lycka till!

 3. Länken till rampen fungerar inte, kan man få en ny länk?
  helljuset på min nyinköpta Leaf -15 är ju inte direkt bländande 😀

  BTW: Jätte bra sida du har, mycket kul och nyttig läsning för en nybliven Leaf ägare.

  • Tjo!

   Kul att du gillar sidan!

   Verkar inte som att säljaren finns kvar på samma vis, så jag har nog ingen bra länk att bjuda på. Det är ju lite av en chansning att köpa LED-ramper från andra sidan klotet… Min ramp drog verkligen 10A så det blev 120W, men har sett andra exempel där ramper ska vara på samma styrka, men drar bara 5A…

   Lycka till med att hitta en ramp, försök att hitta en med så mycket spot-LED:ar som möjligt.

   MVH Johan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.