Solcellsrapport!

Oj, det var visst längesedan jag gjorde en rapport om solcellerna! Hade ju inte ens gjort en årsrapport!

Men här har vi lite att kika på! (ta högerknappen på bilden och öppna i ny flik om ni vill se bättre)

Jag förbrukade ju mindre än vad jag sålde, så jag har fått räkna av 1913kr i totalen, eftersom man bara kan få skattereduktion på maximalt samma mängd el som man köper.

I övrigt var det ju ett galet år och jag hoppas INTE att elpriserna blir så höga i framtiden. Var ju helt sjukt under vissa perioder.

Nu över till årets siffror:

Högre abonnemangsavgift, högre elöverföring OCH högre energiskatt!! Hur är det möjligt att de höjer skatten i dessa tider?!? Den borde ju sänkas!

En sak som var riktigt positiv var ju att förlustersättningen är höjd mycket. Det är ju så att elbolaget har ju stora energiförluster om det är långt från elproduktionen till förbrukaren, men vår el får ju inte så stora förluster när grannarna köper elen, så de tjänar ju en hel del ”extra” på oss. Så det är därför vi får denna förlustersättning om jag har fattat det hela rätt.

Här kan du se Produktionen i blått och Resultatet i grått. Året har börjat lite lugnare än förra året som var ett extremt år på många vis.


Här ser ni mitt diagram som visar när solcellerna har betalat sig själva, blir det detta eller nästa år?


Här är en ny tabell! Här visar jag hur mycket jag har sparat på att ha timspotpris istället för att ha rörligt elpris hos E.On i elområde 4. Var faktiskt mer än jag trodde, även om vissa månader har diffat väldigt lite.

Det som gör att det blir en stor diff är ju att solcellerna levererar många av de dyraste timmarna på dygnet, plus att jag är duktig på att ladda elbilen de absolut billigaste timmarna under veckorna.

Vill ni se min senaste film där jag snackar om dessa bilder ovan, så klicka på bilden:

Vill ni göra en egen uppföljning, så kanske ni har nytta av denna Excelfilen:
http://media.snabbladdad.se/2021/09/Solceller.xlsx

Ha det fint nu, så hörs vi snart igen!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>