Kvartalsrapport

De mörka månaderna är snart här och solcellsproduktionen kommer att ligga på ett minimum fram tills i mars igen. Typ…

Så då får man väl passa på att försöka njuta lite av det som har producerats hittills iallafall.

Här är årets staplar, har i skrivande stund kommit upp i 16510kWh, är väldigt nöjd med detta och då får man ändå inte glömma att jag inte fick producera fullt förrän 1 maj.


Nu över till det relevanta, pengarna, snurrar det på enligt plan?

Förtjänsten ligger på ca 17000kr hittills och för att följa planen helt behöver jag komma upp i 20000kr per år, så ligger lite efter, men helt OK ändå. Högre elpriser hade gett mer förtjänst, men samtidigt får jag ju betala mer för elen man köper då också, så får väl vara nöjd med detta. Antalet producerade kWh är dock helt enligt plan.

För första gången någonsin har jag bytt elbolag. Hoppade på ett erbjudande från Skellefteå Kraft, där man får ett avdrag på 192.50kr per månad när man har en Tesla, läs mer här:
https://www.skekraft.se/privat/teslaagare-laddar-fritt-hemma/
De betalar dessutom spot plus 16 öre per kWh för solcellselen, men de har lite mer pålägg på deras rörliga pris och även en lite högre månadsavgift. Men jag räknade ut att jag sparade 209kr första månaden, så Tesla-rabatten är den stora förtjänsten.
De hade dock ett korkat system för debiteringen, så fick en räkning på 575kr som jag ska betala och en sammanställning på -794kr som tydligen inte dras av på nuvarande räkning, utan läggs i en pott till nästa månad.

Teslarabatten är det som gör mest nytta, det gäller i upp till 3 år, men kanske byter tidigare än så. Jag valde ett helt obundet avtal, så kan byta närsomhelst.

I övrigt så är jag sugen på att skaffa batterilagring, har fått stöd beviljat, så jag behöver ”bara” komma till skott… Är sugen på en Tesla Powerwall, men de verkar inte kunna levereras ännu. Batterilagring är ingen vinstmaskin ännu, men jag tror att de kommer att vara enormt viktiga i framtidens elnät. Återstår att se om, eller vilken lösning det blir, helst av allt vill man ju ha ett rejält paket på 50-100kWh.

När det gäller bilen så går den fin-fint, men har inte blivit några långturer på sistone. Försöker hålla mig Corona-säker och inte vara ute på allt för stora äventyr…

Bjuder på en september-bild tagen i Grötvik i Halmstad. Det blåste rejält den dagen, men kunde inte låta bli att ge mig ut och ta några bilder på pärlan!


Ha det gött!

Funderar du på att köpa en Tesla? Glöm inte att använda någons referral-länk när du beställer! Vill du använda min så är den:
https://ts.la/johan94004
Då får både du och jag 150mil gratis laddning på Teslas Superchargers.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>