Första helgen med Teslan!

Har varit rätt risigt väder, men har kört ett par turer, så bilen har rullat 75 mil hittills. Tar ju en stund att gå igenom alla finesser och lära sig hur allt fungerar! Har spanat på massor av Youtubeklipp där de går igenom tips och trix och man hittar nya saker hela tiden.

Mina intryck hittills är att den är tystare än jag hade trott, många har pratat om vindbrus och högt kupéljud, men jag är väldigt nöjd! Har dock friktionsdäck på 18″, så kanske blir lite mer vägljud på sommarhjulen.

Men kort sagt skulle jag vilja säga att det är en HELT underbar bil! Är sjukt nöjd!

Har börjat modda den lite, installerade ju trådlös laddning för mobilen och även USB-minne för kamerorna. Kollade på lite klipp som sparats, väldigt bra att kunna spara bevis när man råkar ut för något i trafiken, eller se om någon slår upp dörrarna mot bilen.

I fredags var det lite torrt en stund, så passade på att skruva på mina pärlemovita stänkskydd från Hampi.


Tog bort originalen och de fungerade bra som grusfångare, hade redan fyllts så låg gott om grus där. Känns inte som en speciellt lyckad konstruktion.


De nya stänkskydden var lätta att montera, behövde inte ens hissa upp bilen. Man kunde använda befintliga hål, förutom att man fick borra ett litet hål i innerskärmen av plast fram på varje sida för att skruva fast en liten skruv.

Det satt lite gjutskägg vid hålet på de bakre stänkskydden, skär bort det med en kniv eller ett litet stämjärn, så att skyddet kan låsa fast bra på stötfångaren bak. Svårt att förklara, men ni ser nog det om ni köper dessa stänkskydd.


Det pilligaste var att klippa till skyddsfolien som ska skydda plåtarna fram, men det känns bra att göra det noga, så inte skydden skaver mot plåten.

De är nog aningens vitare än bilens lack, men de kanske gulnar lite med tiden.

Var en sväng i Värnamo i eftermiddag, kan ju inte låta bli att plåta när tillfälle ges 😀


OK, en bild till då 😀


Vill skriva mer, men sparar det till fler inlägg, men måste bara säga en sak till… APPEN till bilen är OTROLIGT bra!! Efter att ha kört med Nissan och BMW:s appar, så kan jag bara säga att den här är helt fantastisk! Kommer mer om den, men avslutar med denna bild:

Kickar igång den och 3 minuter senare är det 21 grader i bilen! Går till och med att sätta igång stolsvärmen på olika nivåer på samtliga platser i bilen. Det går dessutom blixtsnabbt!! Helt underbart!

Återkommer om några dagar 😀

Funderar du på att köpa en Tesla? Glöm inte att använda någons referral-länk när du beställer! Vill du använda min så är den:
https://ts.la/johan94004
Då får både du och jag 150mil gratis laddning på Teslas Superchargers.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>