Svar på frågor till C.A.

Fick en ”enkät” i en kommentar på ett inlägg nyligen och ombads maila svaret till C.A. som höll på med en rapport i skolan. Tänkte att jag skulle passa på att svara på dessa frågor i ett inlägg istället, så kan fler få ta del av detta.

• Vad har du för typ av bil (hybrid eller elbil)?
Svar: Det är en hybrid, fast inte som alla andra hybrider. Denna har en MC-motordriven generator som kan ladda batteriet med upp till 25kW. Har kört upp knappt 30 liter bensin på snart 4000mil, så den används inte så ofta.
• Varför valde du en elbil/hybrid?
Svar: Fick en unik möjlighet att köra en Nissan Leaf under ett år till ett väldigt förmånligt pris, efter det är det svårt att köra fossilt igen. De låga driftkostnaderna, den intressanta tekniken, tystnaden, accelerationen och känslan lockar mig. De positiva miljöeffekterna är en bonus!
• Var det något som fick dig att tvivla lite innan köpet?
Svar: Absolut inte (leasar dock min bil)
• Hur länge har du haft din elbil/hybrid?
Svar: Hade Leafen ett år och denna BMW i3:an har jag haft i två år.
• Vad är det bästa med att ha elbil/hybrid?
Svar: ”Bränslekostnaden” och möjligheterna till förvärmning, gott att komma ut till en klimatiserad bil (speciellt nu så man slipper skrapa rutorna).
• Var det något du inte räknat med?
Svar: Jag hade inte räknat med att inte BMW skulle ha lanserat en i4:a eller i5:a innan min leasing på 3 år är över. Vill fortsätta köra elbil, men vill ha en större och ha möjlighet till dragkrok. Finns inget alternativ i min prisklass i nuläget…
• Vad tycker du om laddningsmöjligheterna?
Svar: Sjukt mycket bättre nu, än för 3 år sedan när jag började köra elbil. Det blir bättre och bättre för varje månad som går. Laddar dock 95% hemma.
• Vad behöver bli bättre?
Svar: Märkning av laddplatser, respekt för att det är laddplatser och standard på laddkablage/kontaktdon.
• Skulle du köpa elbil/hybrid idag igen om du stod framför det valet?
Svar: Gärna det!
• Om nej, varför, vad behöver bli bättre, vad saknar du (går även att svara på om du svarat ja i förgående fråga)?
Svar: Lägre priser på elbilarna, saknar dragkroksmöjligheter på de flesta modeller som lanserats, duktigare handlare och vi behöver många goda exempel på att en elbil verkligen har en lång livslängd.

Jag vill att alla ska kunna lita på tekniken och att man ska vilja köpa en elbil för att det är bra och för att det fungerar i vardagen. Inte för att man tvingas göra det genom skyhöga skatter.
Jobba med morötter istället för piska!

Det får nog räcka så 🙂

One thought on “Svar på frågor till C.A.

  1. C.A

    Tack för dina svar! Vänligen, C

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>