Bilkameraspelare

Idag har jag lite av varje att rapportera om, så det blir ett inlägg som behandlar smått och gott. Börjar med en sak som är efterlängtad!

I påskhelgen fick Teslan version 2020.12.5 och den innebär bland annat att man få en ”Sentry Mode-viewer”, det var en grym funktion så att man slipper ta med sig SSD:n in och spana av klippen på datorn. Nu ser man de direkt i bilen!


Installerade så fort som möjligt! Varför räknar de från 2 minuter, man vill ju börja direkt 🙂


Spanade in nyheterna i versionen efter uppdateringen:


Här är ett exempel från ett klipp från disken! Den blev verkligen grymt bra, ”bilkameraspelaren”.


Nu över till en mindre bra sak… Bilens ruta hade åkt ner under kvällen/natten, men som tur vad så regnade det inte! Helt galet!

Tur att grannen såg detta, för lite senare på dagen igår så började det att hagla! Jag körde en kalibrering av rutan, där man håller inne knappen och kör ner rutan i botten, sedan vänder man och håller inne knappen tills rutan är uppe igen.

Hoppas att det hjälper, men om inte annat så gjorde jag en ”Report” genom att hålla länge på bilsymbolen i vänsterhörnet, eller genom röststyrning:


I hope they get the message…


Sedan en sak till… Hörde att de skulle ta bort Dyno Mode, så jag knappade in koden efter uppdateringen, men så körde jag inget efter det… Förrän senare på kvällen… Då hoppade detta fram så fort jag tryckte på bromsen!

Har aldrig testat det Dyno Mode innan och hade nu bråttom iväg, men det gick inte att hoppa ur läget som jag sett andra göra. Testade att resetta bilen, stänga av den, låsa den, ladda den… Typ 10 olika versioner av åtgärder… Fick lätt panik, men efter lite googlande så hittade jag några som löst det. Lägger man i ”Slirstart”, kör några meter och sedan stänger av och går ur bilen, så blir den normal igen! Puh…

När det gäller Dyno Mode, så hörde jag via FB att de tydligen har begränsat effekten i det läget, så att det inte är lika kul längre. För min del spelar det ingen större roll, har inte lust att ge mig ut och leka på det viset med en såpass dyr bil…

Nu över till något helt annat, som jag tror det kommer att bli mer av framöver! Filip och hans familj har skaffat en E-tron 50! Vi får väl göra ett litet reportage om den bilen framöver! Den är stoooor och tyst som tusan!


Min spontana känsla när jag satte mig i den var: Satan vad knappar och doningar! Inte lika cleant som i Model 3:an.

Det kommer mera om denna bilen, se det ovan som en teaser 🙂

Nu till det sista! E.On och Clever har tagit i drift fyra snabbladdare i Värnamo, mitt emot Biltema vid Rasta. Gratis för tillfället, men det ändrar sig nog inom kort.


Ska palla 175kW på CCS och 100kW på CHAdeMO, grymt!


Jahapp, det blev lite av varje, men hoppas det är OK att blanda fritt bland ämnena.

Ha det fint! 🙂

Funderar du på att köpa en Tesla? Glöm inte att använda någons referral-länk när du beställer! Vill du använda min så är den:
https://ts.la/johan94004
Då får både du och jag 150mil gratis laddning på Teslas Superchargers.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>