Lite vardagsbilder

Kan ju börja med att jag slog nytt produktionsrekord för mina solceller idag! Får fortfarande inte skicka ut mer än 9kW på nätet (anläggningen är på 17.9kWp). E.On hade glömt bort att de ska gräva ner kablarna… Skulle gjorts V.43, blev flyttat till V.9 men ska nu vara fixat till senast sista april…

Teslan laddar ju 3-fas och tack vare min Fronius Smart Meter så kunde jag låta elbilen ladda och ta hand om överskottet som normalt inte hade producerats.

Det blev 106.93kWh idag, mitt tidigare rekord låg på 102.2 i juli, vilket var första heldagen efter att anläggningen blev inkopplad på elnätet.

Kör nu med en Garo laddbox, känns gött att kunna ladda 3-fas! Laddar med 5A, så det tuffar på i lugn och ro.


Har kört med släp för första gången bakom Teslan, känns grymt gott att äntligen kunna göra det med egen bil igen!

Det kändes inte att man hade något bakom och förbrukningen ökade kanske 10-15%, hade väldigt lite på last och det är bara ett 750kg-släp, så fångar inte så mycket vind. Får återkomma med en rapport med lite mer data framöver.

Blev även en tur till en Supercharger idag, ni kan se att bilen började köra ”Batteriförkonditionering för Supercharging” på bilden nedan.


Första laddningen!


Den var uppe på 102kW och vände, men dalade ganska snabbt. Hade lite för mycket kräm kvar och batteriet var nog inte riktigt varmt ännu.


Kröp som sagt nedåt, missade att ta bilder innan jag kopplade ur.


Ser ut så här i appen nu:

Så om någon vill fylla på mina km så får ni gärna shoppa en Tesla via min referral-länk 😉

Loggar man in på mina sidor på Tesla kan man se att jag fick 372kWh när jag köpte via en Robins länk och använde 29kWh idag, så de verkar räkna ett snitt på ca 2.47kWh/mil, vilket gör att man får lite mer än 1500km skulle jag gissa.

Jag har kört nästan 210 mil med bilen hittills och det är svårt att säga att jag är annat än lyrisk! Blev en tvätt häromdagen igen, tror det är dags imorgon igen 🙂


Var även och spanade in toningen och diverse detaljer på Robins Performance! Blir toning och lite mer godis på min också framöver 🙂

Snart dags att slänga på sommarhjulen 😀

Ha det fint!

Funderar du på att köpa en Tesla? Glöm inte att använda någons referral-länk när du beställer! Vill du använda min så är den:
https://ts.la/johan94004
Då får både du och jag 150mil gratis laddning på Teslas Superchargers.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>