Vilken bil!!

Jag har nu haft bilen drygt en vecka och har njutit av drygt 100 mil hittills. Den är verkligen fantastiskt trevlig och go att köra/åka i. Känner mig otroligt nöjd och valde naturligtvis inte att utnyttja ångerveckan och lämna tillbaka bilen. Tvärtom, vill ju knappt gå ur bilen 🙂

Tvättade av ”Dino” i veckan, första gången jag testade Wash In Town i Hyltebruk. Riktigt nice tvättplatser, blir många besök där!


Får väl passa på att visa hur det ser ut i ”cock-pit”, inte en massa knappar och onödigt surr. Bara cleant och high-tech! Ska dock fixa kolfiberpanel, istället för ”träpanelen”, gillar inte den riktigt.

Navigationen med Google:s satellitbilder är riktigt go! Mycket svårslagen!

Så här ser det ut i frunken, tänkte beställa någon matta eller liknande där.


Min bror 3D-printade idag ut dessa till frunken för att kunna hänga kassarna där. Satt ju original där på de första bilarna. Vet inte riktigt varför de snålat bort dessa.

Tack för det brorsan 😀

Nu över till ”datan” i Dino.

Om jag matar in ett mål i navigatorn, så räknar den ut prognostiserad förbrukning (gråa kurvan) och den gröna visar på vilken sida jag håller mig. Kör jag fortare, eller om det är mycket regn eller blåst så kan det ju dra mer än beräknat. Grymt smart funktion iallafall!

Så här ser laddskärmen ut när man sitter i bilen

Laddar här på snabbladdaren i Hyltebruk, den gav dock bara 38kW. Nu när man har ett rejält batteri, så tycker man att 50kW-laddare är slöa, inte riktigt vad man tänkt tidigare. Nu vill man ju ha 150-200kW:sladdare istället 😀

Så här blir det på kvällen, mörkt och behagligt

Kanske svårt att se på bilden, men här kan man ställa strömstyrkan på laddningen. Laddar här med 230-kabeln på 9A. Kommer att ladda på ca 5-6A 3-fas med laddbox i framtiden.

När det gäller prylar så klantade jag mig och beställde ett minne som inte höll måttet… Fattar inte att jag valde fel… Läste ju ändå massa recensioner, men lyckades förväxla två fabrikat… Så idag blev det en SSD-disk istället.

Här ser ni dels min nya SSD-disk och även det lilla Kingstonminnet som gav upp…

Köpte PNY-disken på Elgiganten för 899kr, verkar fungera bra hittills, återkommer om den strular. Köp dock INTE Kingston Endurance 128GB!
Länk till SSD-disken:
https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/harddisk-ssd-och-nas/26676/pny-elite-barbar-ssd-480-gb

När jag ändå var inne på Elgiganten så blev det en Xbox One-kontroll med sladd.

Länk till kontrollen:
https://www.elgiganten.se/product/gaming/spelkonsol/xbox-one-kontroller-och-tillbehor/XONECONTSPECT/power-a-spectre-pro-xbox-one-kontroll

Testade att spela lite ikväll, känns som ett perfekt tidsfördriv om man sitter och väntar i bilen. Eller om man har tråkigt en kväll och vill ägna den i bilen 😀

Har beställt plastmattor från Tesla, hoppas att de dyker upp inom kort. Tygmattorna är klart nice, men grus och gegga blir inte så bra tillsammans med dessa. Bättre att spara på dessa till sommaren.

I veckan som kommer så blir det laddbox! Återkommer förhoppningsvis med lite info och bilder.

Funderar du på att köpa en Tesla? Glöm inte att använda någons referral-länk när du beställer! Vill du använda min så är den:
https://ts.la/johan94004
Då får både du och jag 150mil gratis laddning på Teslas Superchargers.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>