Ååååhhh, denna ångest!

Klockan tickar…

Det ska ju vara kul att leta bil… Det ÄR kul att leta bil, men det börjar bli jobbigt att bestämma sig…

Först ville jag vidga mina vyer och vara öppen för märken jag aldrig skulle kollat på tidigare, sedan blev det solklart att det skulle bli en i3s.
Precis då insåg jag att BMW bara har garanti i 2 år och det vore kul att köra något annat än i3.

Funderade då på en hybrid-bil. Oplar, Kior, Golf, Lexus och Hyundai… Vill ju ha dragkrok, så en Golf GTE hade egentligen passat perfekt.
Då funderar jag ju på vad jag EGENTLIGEN tycker om hybrider som har allt som behövs för eldrift, men även har en fossilmotor, som troligtvis kommer att behöva snurra alldeles för mycket eftersom de har så små batterier.

Så åker jag ner och tankar soppa till gräsklipparen… 15:36kr/liter! F-n…
Sugen på elbil igen… Men jag vill ju även ha dragkrok! Fiskar ju en hel del och skulle verkligen vilja ha det, är ju surt att ha en extrabil bara för dragkrokens skull.

Så kollar man på Youtube och ser Doug Demuro göra en i3-recension och han har ju helt rätt, bilen är ju sjukt dyr. Jag plockade ihop en i3s och försökte snåla på tillbehören, priset hamnade på 473kkr. Det är 73kkr mer än vad min vita i3 REX kostade för 3 årsedan. Plus att det bara är 2 års garanti, men med 3 års fri service. Men eftersom bilen ska servas vartannat år, så blir det ju ändå bara en service gjord.

473kkr minus 60kkr i premie är mycket pengar. Privatleasingen skulle hamna på drygt 6000kr/månad för detta. 6000kr*36månader=216000kr! Som jämförelse kan man köpa en KIA Soul EV för ca 256000kr (efter 60kkr i miljöbilspremie) nu.

Så börjar man fundera på begagnade fossila alternativ igen… Räknar lite på bränsle och reparationer. Kollar skatt och försäkring och inser att det springer iväg i helhetskostnad också…

Så kollar man på Youtube igen… Vill ha en Tesla Model 3!!

Kan inte få en Model 3 ännu…

Så tänker man att det kanske är bäst att köpa en billig fossilbil tills det finns lite fler elbilar att välja mellan. Men så tänker man tankningar, ”WaitOrDrive” och framförallt på en kommande vinter utan en bil med appstyrd klimatisering. Hmmm…

Ja, vad ska man säga… Ska man vara iskall och vänta in oktober månad och klippa till på något erbjudande i sista stund? Borde ju finnas lite lämpliga bilar i lager även då…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>