Två års garanti…

Har ju privatleasat min bil i 2.5 år och det är dags att lämna tillbaka den i höst. Den har fungerat klanderfritt förutom lite saker som åtgärdades i början efter mina påpekanden.
 
Men… Idag på lunchen fick jag larmet ”Ljusviddsreglering defekt”. 

Testade att starta om bilen några gånger. Testade att kolla vad som hände med ljusen framför en lagom speglande ruta och reflektorerna rörde sig som vanligt. Men samma larm varje gång. Testade att lossa kontakterna på lyktorna och stoppa tillbaka dessa. Samma larm.

Ringde då till Holmgrens (12 mil hemifrån) som jag är nära att skriva kontrakt på en ny i3s med. Men det visar sig att garantin bara är två år och en sådan här sak får man stå för själv. Jag skulle kunna förstå om det är något jag kört sönder, eller varit oförsiktig med, men vad f-n, ljusviddsregleringen på en 2.5 år gammal bil…
 
Jag hade ett samtal med ”min” säljare och förklarade att jag i princip tänkt att skriva kontrakt och det lät väl inte omöjligt att det kanske skulle kunna gå att få BMW att stå för kostnaden, men de måste felsöka och konstatera vad det är som felar innan de kan säga om det är möjligt.

Måhända att det kanske (tyckte dock att säljaren lät tveksam) går att få BMW att ta kostnaden i det här fallet, men det gick upp en riktig varningsklocka nu. Jag har ju valt det här alternativet att köra en ny bil, betala relativt mycket för att man ska kunna köra bekymmersfritt utan att få en massa överraskande kostnader. Men det är bara två års garanti! På en bil som har rullat 4500mil och som jag leasar på tre år.

Efter jobbet idag fanns dock inte felkoden kvar, så det verkar ha självläkt sig. Men jag fick en lite olustig känsla av det här.

Dags att väga in en faktor till i mina överväganden. Finns ju andra märken med mycket bättre garantier.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>