Brrr… Idag var det kallt!

Hoppsan, blev lite smått chockad idag på morgonen, förväntade mig inte 11-13 grader kallt… Men så var det!

Sååååå, eftersom alla vet att räckvidden sjunker drastiskt när det är riktigt kallt ute så har jag lite bilder från dagens morgontur. Temperaturen pendlade mellan 11-13 grader kallt på resan, låg mestadels på 13 faktiskt.

Har ju satt den på avresa 06:45 och förväntade mig att komma ut till en fulladdad och helt av-isad bil idag, men riktigt så var det inte. Det var varmt och gott inne i bilen, men rutorna på dörrarna fram var fortfarande isiga på de sista 30cm längst bak. Får skylla på tjockt och rejält specialglas kanske 😉 Eller utrymme för finslipning av programmet skulle jag tro. Inte nog med det, den var ju inte full-laddad! Den stod på 95.5% så den drar mer än laddaren laddar… Hade iof sig laddaren på reducerad laddström (9A), kanske skulle satt på 12A istället. Får bli test med det också.

I övrigt så körde jag med temperaturen på 23grader inne i kupén, finns ingen anledning att snåla med värmen när man vet att batteriet kommer att räcka fram och tillbaka med god marginal.

Här kommer lite bevis och en referensbild från en resa när det var runt 10 grader (och lite lägre medelhastighet).
151123_01

Under resans gång, bevis på tempen (-13-bilden blev för suddig..).
151123_02

Framme
151123_04

Bra mycket högre förbrukning, visst, lite högre hastighet, men med en temperaturdiff på nästan 25 grader i jämförelse med körningen ovan, så är det inte såååå himla illa. Hade jag slått av värmen i kupén så skulle jag fått ca 18km längre räckvidd enligt maskinen. Men jag vägrar frysa i bilen, varmt ska det vara 🙂
151123_03

Mitt totala snitt på förbrukning ligger på 17.6kWh/100km (har kört drygt 250 mil hittills. Men jag kör INTE och lusar, följer hastighetsgränserna rätt slaviskt och gasar gärna på lite rejält ibland. Man vill ju känna suget 🙂

Slutsatsen är att nivån hamnar där jag förväntat mig, faktiskt nästan lite bättre.

Bland de bästa sakerna med elbilen är att man kan fjärrstyra klimatanläggningen, så man kan komma ut till en varm och go bil, det är en riktigt höjdare. Att skrapa rutor är ett nederlag 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>