Små detaljer som gör skillnad

I dagens läge så går det ju att göra sjukt mycket saker genom programmering i bilarna och när det gäller Leafen så finns det små enkla saker som vore enkelt att lösa genom lite små programförändringar.

Nu när jag kör i3, så är det en massa småsaker som jag VERKLIGEN uppskattar, räknar upp några saker jag kommer på just nu.
– När man startar bilen behöver man inte klicka på någon OK-knapp för att få igång ”Multimedia-skärmen”.
– Det går att ha flera olika klimatprogram igång samtidigt, dvs ett som värmer bilen innan jobbet, ett som värmer vid lunchtid och ett strax innan man ska åka hem.
– Appen i telefonen är mer kompetent och framförallt. Den FUNGERAR!
– Jag kan till och med starta klimatanläggningen via fjärrkontrollen nu om jag vill, man behöver inte gå in och starta bilen för att få igång klimatanläggningen om du inte fått igång timern, eller om appen strejkat (Leafägare känner igen sig…)
– Jag har ett schema som ser till att bilen är uppvärmd innan jobbet, när man låser upp bilen och drar ur laddaren, så fortsätter värmaren att gå, den stoppar inte som på Leafen. Det kan låta trivialt, men det gör skillnad i värme i bilen, speciellt om man ska lasta in laddkabel och annat i bilen.
– Man slipper stänga av varningsljudet varje gång. Finns inget egenuppfunnet missljud på BMW:n! GÖTT!
– Man kan se exakt förbrukning, den siffran ändras väldigt snabbt.
– Det finns en färddator som summerar körningen och förbrukningen på ett riktigt bra sätt, klumpar ihop närliggande körningar och resettas själv på ett bra sätt. Väldigt uppskattat!151021_3
– Man kan programmera 8 knappar i panelen så det hamnar på sidor, eller aktiverar funktioner i bilen. Typ så man ringer någon om man trycker på 1:an, startar väderappen på 2:an, visar färddatorn på 3:an, hamnar på REX-sidan på 4:an osv.
– Backkameran kombinerat med backsensorerna fungerar riktigt bra, den visar på bilden var någonstans man är nära, visar även vart hindret är framför bilen också.
– Att farthållaren fungerar ner till 30! Passerar en skola hem från jobbet och Leafens farthållare gick aldrig så lågt, det är svårt att hålla sig på rätt sida gränsen i de hastigheterna…
– Man kan på en karta se vart bilen står i appen.

Sedan finns det naturligtvis saker jag skulle vilja var bättre på i3:an.
– Skulle vilja kunna se SOC (batteriets laddnivå) i procent hela tiden på någon av skärmarna, inte bara skalan och räckvidden. Måste gå in på REX-sidan för att se det.
– Skulle vilja ha en snygg graf på aktuell förbrukning, stapeldiagrammet är inte så funktionellt tycker jag.
– Saknar att kunna få ett mail om laddningen avbrutits.
– Skulle vilja kunna se exakt förbrukning på de olika förbrukarna. Borde gå lätt att smyga in på några av bilderna som redan finns.
– Skulle vilja kunna se exakt laddström/laddeffekt inne i bilen.
– Valde ju paketet med Internet och jag tycker att webläsaren fungerar rätt risigt, inte att surfa, men att spara favoriter m.m. verkar bugga rejält.

Men jag är stormförtjust i i3:an hittills. Njuter varje dag 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>