Fjärrkontrollen

Har kört gammal V70 länge så det krävs inte så mycket för att man ska bli impad av lite roliga funktioner.

Har börjat kika lite efter finesser i instruktionsboken och hamnade snabbt på fjärrkontrollen…
151024_1
Man kan aktivera instegshjälp på låsa upp-knappen i menyn och om man då trycker två gånger på låsa upp-knappen hissas rutorna ner till ungefär hälften att underlätta instigning i bilen. Klickar man bara en gång så beter sig bilen som vanligt.

Är bilen upplåst och man håller nere låsa upp-knappen vevas rutorna ner tills man släpper knappen.

Håller man inne länge på låsknappen fälls backspeglarna in och rutorna hissas upp.

Man kan även välja mellan olika funktioner på knappen med det ”liggande ruter-tecknet”, jag valde att kunna slå på ljuset (Follow me home), men ska nog byta till klimatisering istället, vilket man enkelt gör i bilen. Går även att välja att låsa upp bakluckan, men känns inte lika användbart, man är ju ändå nära luckan då. Att kunna starta värmen utan att starta bilen (Carwings fungerade ju slumpmässigt) var något man saknade i Leafen, smidigt att kunna göra det via fjärren till i3:an.

I övrigt kan man ju lägga in olika profiler i bilen, så beroende på vilken fjärr man har, så blir det olika profiler i bilen, typ inställningar på radion, backkameran, navigation m.m. blir olika.

Var ute på lite hajk idag, körde en sväng till Värnamo, blev 123.5km på el innan REX:en slog in några kilometer hemifrån, den startar när det är 6% kvar av batteriet. Hade kommit hem på batteri, men REX:en tvingar igång sig av systemsäkerhetsskäl tror jag det stod på REX-sidan i menyn.

Temperaturen låg på 8 grader och det var torra vägar. Körde hälften på mindre vägar (genvägar), så det blev väl hälften av resan på vägar där man kan ligga mellan 50 och 70 utan att vara stoppkloss. Resten var 70/90/100-vägar. Snurrade lite inne i Värnamo och körde ut en sväng på motorvägen i 110 också, så där slösade jag lite kräm i onödan.

Körde med 22 grader inne och körde bara ECO Pro (inte +) sista fem milen, så hade varmt och gott i bilen.

Passade även på att fylla på med lite musik i bilen, valde ju paketet med 20GB disk i bilen och har nu fyllt på den rejält. Fungerar ypperligt att söka och leta bland låtarna, känns snabb och bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>