Alltså, det här med laddplatser…

Det finns EN snabbladdare med TVÅ parkeringsplatser i Halmstad. Rätt lite för att vara en rätt het sommarstad som ska vara i framkant.

Men… Visst vore det nice om dessa TVÅ platser inte vore upptagna av fossilbilar?
151110_01
Nu är ju denna parkering på Statoil utanför Arenahallen, så är det upptaget när jag kommer dit någon annan gång så är man ju bra sugen på att parkera bilen framför bensinpumparna så får vi se hur det uppskattas.

Det är visserligen lätt att missa att det är en laddplats, så egentligen är det inte så konstigt att det händer. Men, för att vara konstruktiv så tycker jag att man borde måla laddplatser helt gröna och införa parkeringsförbud för andra bilar än elbilar.

Hade det funnits laddplatser till förbannelse hade jag inte gnällt, men det finns TVÅ laddplatser med snabbladdare, då BORDE det inte vara så svårt att låta bli att parkera där. Förra gången fick jag stå och vänta på en person som skulle in och handla på macken. Det värsta var att hon visste att det var en laddplats…  Bilen på bilden stod kvar under hela tiden jag laddade, så det var ingen snabbvisit för att köpa en tidning på macken.

One thought on “Alltså, det här med laddplatser…

  1. Folk skiter fullständigt i om platser är avsedda för något annat om det inte är belagt med böter att ställa sig där felaktigt, som i fallet handikapp-platser. Det är ännu vanligare när det gäller ”familjeplatser” – en utmärkt idé då alla som har småbarn vet hur jobbigt det är att få in/ur barn, hantera barnstolar och bälten etc och samtidigt undvika banka dörren i bilen bredvid. Problemet är att dessa platser är väldigt attraktiva för bilister som inte är i närheten av att ha barn med sig då de är lätta att parkera på och man inte riskerar att få dörrslag; dessutom ligger de ofta bra till och därför är de ofta fyllda av andra bilar, företrädesvis premiumbilar framförda av någon ensam man i övre medelåldern.

    Är personligen en sådan som har svårt att hålla tyst, nyligen, när jag skulle handla en fredagseftermiddag med barnen, vilket betyder trångt på parkeringen stod jag och väntade på att en bil skulle backa ut från en familjeplats: plötsligt kom en ensam man i en Mercedes i en vansinnig fart från andra hållet och snodde platsen mitt framför mig så jag fick tvärbromsa. När jag gick ut och konfronterade honom hade han mage att försöka dikta ihop någon version om att det inte alls spelade någon roll om man hade familj eller ej för att vara berättigad att stå på en familjeplats.

    Problemet är så klart ännu större med laddplatser då man faktiskt måste komma åt att ladda sin bil ibland, som tur är saknar de platserna ofta de egenskaperna som gör familjeplatserna extra attraktiva, så därför är det oftast när det är just fullt på parkeringar det händer. Det skulle ju behövas samma kontroll på dessa platser som på just handikapp-platser med samma potentiella konsekvenser av felparkering.

Comments are closed.